Mërgata Shqiptare
Kosova

Sot u hapën 1 milion vende pune në Gjermani, ja si të aplikoni pa kontratë

Në tremujorin e parë të këtij viti në Gjermani ishin të lira 1.38 milion vende pune, pothuajse 200.000 më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, njoftoi sot Agjencia Federale e Punësimit, duke shtuar se kërkesa më e madhe është për punëtorë të kualifikuar me arsimin e mesëm.

Image may contain: car
“Tregu i punës është ende i ndjeshëm ndaj rreziqeve që vijnë nga indikacione se rritja shtetërore mund të ulet. Numri i vendeve të lira të punës ra në fillim të vitit, por kjo lidhet me tendencat sezonale. Krahasuar me vitin e kaluar ka pasur një rritje të kërkesës për punëtorë “, tha Alexander Kubis nga Instituti i Kërkimeve të tregut të punës, i cila bashkëpunon me Agjencinë për punësim. Kërkesa më e madhe është në sektorin e shërbimeve, e ndjekur nga ndërtimi dhe kujdesi shëndetësor. Në të njëjtën kohë, megjithatë, kërkesa për punëtorët pa kualifikim u rrit.

TË ngjajshme

Fejohet Ema Ismaili, ky është i dashuri i saj

admin

Ky është momenti i vetëm ku Adelina Ismaili u çartë para kamerave

admin

13-vjeçari ia merr jetën vetes dhe lë një letër, babai nga dhimbja përlot botën me këto fjalë

lajme
error: Artikull i mbrojtur !!