Mergata

Numri më i ri i magazinës albinfo.ch, në duart e lexuesve

numri-me-i-ri-i-magazines-albinfo.ch,-ne-duart-e-lexuesve

Duke filluar nga sot, magazina albinfo.ch, pas një pauze verore prej dy muajsh, sërish është në duart e lexuesve të saj në Zvicër e më gjerë. Numri i pestë për këtë vit, ndryshe nga numrat pararendës, nuk ka ndonjë bllok të caktuar tematik por vjen me një larushi temash, që, megjithatë lidhen rreth një “strumbullari”, pra rreth diasporës.

Shpresat, ndonëse të zbehta, se me kalimin e verës do t`i afroheshim një jete pa koronavirus, dolën, mjerisht edhe kësaj here, vetëm shpresa. Virusi na e përcaktoi edhe verën që shkoi, prandaj dhe në editorialin tonë e kemi quajtur  “një verë të djegur”, stinën që posa kaloi.

Por, nuk është gjithçka kaq e zymtë, siç mund të duket, përkundër pandemisë. Ky numër i magazinës ka bërë përpjekje që të ofrojë materje për lexim, që shkon përtej koronavirusit, ndonëse ka qenë e pamundur që të shmanget në tërësi kjo temë kaq preokupuese në mbarë globin.

Kështu, krahas disa teksteve që bëjnë fjalë për pandeminë dhe lidhen me diasporën, lexuesit tanë kësaj radhe mund të lexojnë një intervistë të gjerë me këngëtarin tashmë të famshëm Gjon Muharremaj (Gjon`s Tears).

Në këtë intervistë, ylli më i ri i skenës muzikore zvicerane-shqiptare bën fjalë për Eurovizionin,  identitetin, pyetjet pa përgjigje,  jetën në Mars… ! Një intervistë mjaft interesante e përfaqësuesit të Zvicrës në Eurovizionin (që u shty), të cilën ja vlen ta lexoni.

Edhe në këtë numër, albinfo.ch në versionin e saj të shtypur prezanton aspekte të ndryshme të jetës në diasporë e më gjerë, përfshirë portrete mjekësh, sportistësh, modelistësh, afaristësh etj.

Magazina mund të gjendet, falas, në (pothuajse) të gjitgha ambientet ku frekuentojnë shqiptarët, në Zvicër.

 

The post Numri më i ri i magazinës albinfo.ch, në duart e lexuesve appeared first on Albinfo.

Tjera nga rubrika

Mbyllen hetimet ndaj vrasësit 60 vjeçar të shqiptares 34 vjeçe

mergata.eu

Doli numri më i ri i revistës Albinfo.at – revistë e shqiptarëve, për shqiptarët në Austri

mergata.eu

Gjysmë milioni maska falas nga diaspora, për qytetarët e Kosovës

mergata.eu

Kosovarët paguanin 5000 euro për testet false të shtetësisë: Banda para gjyqit

mergata.eu

Ambasadorja, Nazane Breca përfundon mandatin katër vjeçar në Zvicër dhe Lihtenshtain

mergata.eu

Reagojnë mjekët nga Diaspora për situatën kritike të krijuar në Shqipëri dhe Kosovë

mergata.eu